Meni Zapri

POSLOVNO-GOSPODARSKI ALPSKI FORUM 2022

V nedeljo, 14. avgusta 2022, člani Poslovnega kluba Slovenija – Lihtenštajn in prijavljeni udeleženci potujemo v Kneževino Lihtenštajn. V času od 15. do 18. avgusta 2022 se bomo mudili v Kneževini Lihtenštajn (v Vaduzu, Schaanu in Malbunu) na praznovanju državnega praznika Kneževine in ob tej priložnosti tudi obiskali naše poslovne partnerje in imeli potrebne aktivnosti za predstavništvo našega poslovnega kluba v Lihtenštajnu. Več: TUKAJ!

V soboto, 24. septembra 2022, se bomo člani Alpskega poslovnega foruma udeležili tudi ekskluzivnega Viteškega dneva, ki bo na Ptuju. Pridružite se nam tudi vi na tem izjemnem dogodku leta.

Vsi naši člani lahko že danes, v okviru Alpskega poslovnega foruma, sodelujejo na različnih področjih svojega delovanja. Preko kulture se realizirajo čudovite poslovne zgodbe. In to je kultura v vsej svoji polnosti, v širšem pomenu besede, od umetnosti do športa in turizma – do poslovnega uspeha – je le korak.

Poslovne vsebine vključujejo potrebne upravno – pravne, poslovno – finančne in naložbene korake, ki jih člani našega poslovnega kluba zasledujejo v regiji. Slovenija in Lihtenštajn sta bisera v osrčju Alp. Je zgodbi o uspehu, ki jo pišemo in želimo pisati člani našega poslovnega kluba. Pridružite se nam!

Naše vodilo je: “Dostojanstvo in ljubezen s sodelovanjem!”

Pomlad 2022: Ptujska regija

Spomladi 2022 smo v Ptujski regiji podali roko sodelovanja lokalni skupnosti in povabili k sodelovanju tamkajšnji obrtno – podjetniški sektor, v podporo našemu skupnemu Alpskemu poslovnemu klubu. 

V osredju našega poslovnega sodelovanja z Mestno občino Ptuj je poleg definiranja poslanstva “Alpskega poslovnega foruma,” tudi izkazano prijateljstvo med starodavnim Ptujem in Vaduzom, glavnim mestom Kneževine Lihtenštajn, in utrjevanje le-tega, zlasti na področju kulture, umetnosti, športa, znanosti, izobraževanja in na poslovnem področju.

Prvi člani iz Ptujskega se nam, že na začetku naše poslovne pobude, pridružujejo k sodelovanju za  uspeh Alpskega poslovnega foruma!

  • SKUPAJ ZA USPEH IN VEČJO TRŽNO PRISOTNOST  V ALPSKI REGIJI

Skupaj smo izpostavili ciljne projektne teme, ki so lahko odločujoče za nadaljnji razvoj alpske regije in njenih prebivalcev, predvsem pa izpostavlja poslovni in naložbeni preboj podjetništva v regiji:

  • dolgoročna opredelitev Alpskega poslovnega foruma za njegovo razvojno in investicijsko poslanstvo v regiji;
  • izpostavljamo osrednji in strateški projekt naše »Alpske hiše v Sloveniji«, to je  Poslovnega kluba Slovenija – Lihtenštajn, kjer bi na enem mestu organizirali visoko tehnološki »poslovni in nastanitveni prostor za vse izvajalce, študente in poslovne ljudi, organizacije in partnerje, ki bi se vključevali v naložbeno in razvojno alpsko strategijo v regiji«;
  • projekt »Alpske hiše« vključuje poslovno, kulturno in bilateralno sodelovanje za skupne cilje makro-regije, katera nadgradnja je naše kulturno in projektno predstavništvo v Kneževini Lihtenštajn, kot Liechtensteinsko – Slovenski poslovni klub, v obliki družbeno koristne fundacije ali trusta, ki deluje v dobro regije in njenih članov. 

Vpisujemo nove, podjetne in ambiciozne člane, da z njimi gradimo svojo Alpsko poslovno zgodbo. Pričenjamo z aktivnimi prezentacijami našega Poslovnega kluba in predočamo poslanstvo Alpskega poslovnega foruma vsem zainteresiranim:

14. julija 2022: Šmartno pri Litiji

Na gradu Bogenšperk smo se za napredek in razvoj ALPSKEGA POSLOVNEGA FORUMA srečali predstavniki Poslovnega kluba Slovenija – Lihtenštajn ter župan g. Rajko Meserko in občinsko vodstvo Občine Šmartno pri Litiji.

22. julija 2022: Bela krajina

Bela krajina je prostor aktivnega oddiha, pristnega duhovnega in kulturnega doživetja ter novih poslovnih izzivov. 

Na povabilo župana Črnomlja g. Andreja Kavška so se predstavniki Poslovnega kluba Slovenija – Lihtenštajn mudili v Beli krajini. Obisk je bil poslovno, bilateralno in kulturno doživetje, to je odraz vseh tistih področij, kjer bodo v prihodnje skupne teme našega sodelovanja v regiji.
 
Naslednje srečanje v regiji bo že s ciljnimi podjetji in poslovneži, po priporočilu in v so-organizaciji g. župana. To srečanje lahko umestimo že kmalu v čas, po našem prihodu iz Kneževine Lihtenštajn, konec avgusta 2022.
  • PODPIRAMO MLADE PODJETNIKE IN NJIHOVE RAZVOJNO NARAVNANE IDEJE!

Naš dobrodelno in razvojno naravnan projekt Alpskega poslovnega foruma je tudi podpira našim mladim članom in sodelavcem njihovim odličnim “start up” idejam, zato je vaš dobrodelni prispevek v “Podjetniško – razvojni sklad”, tudi iskreni doprinos naše fundacije za solidarni  programu in v pomoč mladim podjetniškim idejam.

Zato: DONIRAJ ZDAJ!

  • VLAGANJE V RAZVOJ IN KREPITEV PODJETNIŠTVA V REGIJI

Veseli bomo vaše udeležbe in vašega prispevka za razvojni doprinos k uresničevanju programa Alpskega poslovnega foruma, ki se bo uresničeval, s poudarkom na skupinskem sodelovanju, za dobro vseh, ki živimo v Alpski makroregiji.

Prijazno vabljeni k vpisu v naš skupni Alpski poslovni forum! 

Vaš doprinos je obenem lahko naš skupen uspeh!

Naj nas povezuje skupno delo za dobre regije in ljudi!

Želite pridobiti še več informacij v zvezi s poslovnim forumom? ALPSKI POSLOVNI FORUM

Pohitite s svojo prijavo in nam sporočite svoje želje in pričakovanja za vaše aktivno sodelovanje v poslovnem klubu!

Kontaktirajte nas že danes na: 

  • e-mail: info@slo-fl.eu / office@foundation-slofl.com
  • kontaktni tel.: 031 235 911